Start hieronder met zoeken binnen de informatie pagina's van Studenten Financiering.nl

Studenten Financiering.nl Het financiele startpunt voor studenten
Sollicitatietips

Solliciteren is een vak apart. Iedereen krijgt er vroeg of laat een keer mee te maken. Bij veel opleidingen moeten studenten voor het volgen van een stage bij een bedrijf ook als solliciteren. Studentenfinanciering.nl geeft een aantal handige tips die je kunnen helppen bij het solliciteren. 

Iedere sollicitatieprocedure eist de nodige voorbereiding van een student. Als sollicitant moet je eerst beslissen wat voor werk je wilt gaan doen. In welke branche wil je gaan werken, bij wat voor een bedrijf zou je graag werken.

Een zelfanalyse helpt ook als voorbereiding op een sollicitatiegsprek en kan je ook helpen bij het vinden van een passende functie. Er zijn diverse beroepskeuzetesten en broepeninformatie online te vinden die je als student kunnen helpen om je voor te bereiden op een sollicitatie.


Handige websites voor studenten die op zoek zijn naar sollicitatietips:


executive search
Experteer.nl is de europese vacature site voor professionals in Nederland met meer dan 80.000 vacatures in binnen- en buitenland en discrete toegang tot vooraanstaande headhunters.

Intermediar sollicitatietips
Je hebt binnenkort een sollicitatiegesprek. De functie-eisen voor de baan staan duidelijk omschreven in de vacaturetekst; het bedrijf zoekt bijvoorbeeld een analytische, betrouwbare medewerker. Hoe beoordeelt de werkgever tijdens het gesprek of jij aan die criteria voldoet? Welke vragen kun je verwachten?

123 test.nl
Diverse handige testen om te achterhalen wat voor jou een geschikt beroep zou kunnen zijn.