Start hieronder met zoeken binnen de informatie pagina's van Studenten Financiering.nl

Studenten Financiering.nl Het financiele startpunt voor studenten
IB-Groep / OV jaarkaart

Wie is de IB-groep?

De Informatie Beheer Groep (IB-Groep) voert als zelfstandig bestuursorgaan in opdracht van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een aantal onderwijswetten en -regelingen uit.

Wat doen ze?
Centraal in de relatie met het ministerie van OCW staat het Prestatiecontract. Elk jaar sluit de IB-Groep met het ministerie een dergelijk contract af. Hierin staan de prestaties die door de IB-Groep geleverd dienen te worden. De kerntaken van de IB-Groep zijn financiering en informatiebeheer. De afnemers zijn de individuele onderwijsvolgers en onderwijsinstellingen in Nederland.

Wat wil de IB-Groep?
In het Bedrijfsplan 2004 - 2007 spreekt de IB-Groep de ambitie uit om een excellente intermediaire dienstverlener te zijn in het onderwijsveld. Excellent wil zeggen, beter dan de klant en de opdrachtgever verwachten. Het beeld dat de IB-Groep wil uitstralen is dat van een betrouwbare, meedenkende, innovatieve en creatieve organisatie. Het garanderen en het voortdurend willen verbeteren van de kwaliteit van haar dienstverlening staat bij de IB-Groep hoog in het vaandel.

Meer informatie over de studiebeurs en studiefinanciering via de IB-groep,  voor studenten, klik hier


OV jaarkaart
In het hoger onderwijs geldt voor de meeste studies dat je na 4 jaar prestatiebeurs nog maximaal 3 jaar kunt lenen. Wil je deze lening niet uitbetaald krijgen? Dan kun je een lening van 0 euro aanvragen. Je moet dan natuurlijk nog wel ingeschreven staan bij een opleiding die recht geeft op studiefinanciering. De maanden waarin je nul euro leent, tellen mee als verbruikte studiefinancieringsmaanden. Omdat je met een zogenaamde 'nullening' gebruik maakt van je recht op studiefinanciering, heb je ook recht op een OV-studentenkaart.

Meer informatie over de OV jaarkaart voor studenten, de veelgestelde vragen, heb je er nog recht op, en meer, klik hier